Veelgestelde Vragen

Vragen over EmotieCoaching;

Ik hoop zo veel mogelijk vragen te hebben beantwoord en anders kan je me altijd een bericht sturen via het contactformulier.

 

Emoties zijn je innerlijk kompas omdat ze een brug slaan tussen wie je werkelijk bent, je blauwdruk, en wie je denkt te moeten zijn, het ego. Ze geven feedback op je gedachten en overtuigen en of die dienstbaar zijn aan jouw blauwdruk op dit moment, of niet. Daardoor houden ze je op jouw unieke pad van geluk en ga je leven vanuit wie je werkelijk bent inplaats van wie je denkt te moeten zijn. Als iedereen dit doet veranderen we de wereld in een meer liefdevolle, harmonieuze plek.

Om de beste resultaten te boeken, begin ik met een wederzijdse commitment van 3 consults in één maand. In deze drie consults wordt de wortel van het probleem begrepen, ga je de oplossing ervaren en krijg je praktische tools om mee te oefenen (als je dat wilt). Na drie consults kun je losse consults boeken, en kijken we samen wat het beste voor jou is. Het gaat er vooral om dat jij zelfredzaam wordt en gaat leven vanuit jouw innerlijke kompas. 

Consult in de praktijk: Voor de consults in de praktijk met eerst een wederzijdse commitment van 3 keer, is er een bundel prijs van € 432 incl. BTW (met 10% korting op het 3de consult). Na de bundel, zijn de losse consults in de praktijk €149 incl. BTW. Na de 3 consults bespreken we samen wat het beste voor jou is.

Consult Online: Voor de consults online met eerst een wederzijdse commitment van 3 keer, is er een bundel prijs van € 345 incl. BTW (met 10% korting is op het 3de consult). Na de bundel is een los online consult € 119 incl. BTW. Na de 3 consults bespreken we samen wat het beste voor jou is.

Na de eerste drie consults, kan je altijd wisselen met consults online of in de praktijk. 

Beide zijn even dienstbaar. Met een online consult ben je in je eigen habitat en dat kan een veilig gevoel geven, reiskosten en tijd besparen. Met een consult in de praktijk kunnen we elkaar beter ontmoeten en dat kan dienstbaar zijn voor verzachting en vertrouwen. 

De consults vinden tot 1 juni 2023 plaats in mijn praktijk op de Quellijnstraat 28, te Amsterdam.

Vanaf 1 juni 2023 verhuist de praktijk naar de prachtige bosrijke omgeving van de Lage Vuursche (bij Utrecht). Het nieuwe adres is Dorpsstraat 30, 3749AD, Lage Vuursche.

Parkeren is gratis. Er rijdt ook een bus vanaf Hilversum CS die voor de deur stopt. Je kunt eventueel na het consult een mooie wandeling maken door het bos. 

Omdat ik op maat werk en niet op tijd is dit altijd verschillend. We gaan met jou binnenwereld mee. Soms is het met één consult klaar, soms komen cliënten één keer in de zo veel tijd om een nieuw thema te bekijken. Het gaat er vooral om dat jij zelfredzaam wordt en gaat leven vanuit jouw innerlijke kompas. 

Geen probleem. Ik doe graag een gratis en vrijblijvend introductiegesprek. In het gesprek vraag ik naar hoe ik je kan helpen, kun je mij vragen stellen en kunnen we elkaar rustig ontmoeten. Boven deze FAQ staat een button voor een gratis introductiegesprek.

Ik werk met een heerlijke mix van van alles en iedereen. Jongste client is 16, oudste client is ... weet ik niet 🙂 kunstenaars die in creatieproces zitten en in flow willen blijven, zakenmensen in juridische conflicten, andere coaches, mensen met PTSS of herstellende van psychose, succesvolle ondernemers met burnout, mensen met relatie-uitdagingen, in rouw, zich depressief voelen..Iedereen is welkom! 

Graag 48 uur van te voren afzeggen, anders wordt het volledige consult in rekening gebracht. 

De basisprincipes van EmotieCoaching komen voort uit een diep begrip van non-dualiteit. Je bent al heel, er zijn enkel overtuigingen die niet meer in dienst staan van wie je werkelijk bent:

  • De binnenwereld wordt weerspiegeld in de buitenwereld en alles speelt zich daarin af, in dit moment.
  • Wat in ons is, zenden wij uit en ontvangen wij terug in ervaringen en mogelijkheden, inzicht hierop geeft ons leiding over ons leven.
  • Het emotionele navigatiesysteem is leidend: emoties vertolken de uitlijning ofwel disbalans tussen geest en ziel.
  • Disbalans komt doorgaans voort uit misvattingen, deze sporen wij d.m.v. emoties op.
  • Er is respect voor en vertrouwen in het zelfhelend vermogen.

Dit maakt EmotieCoaching een heel zuivere vorm van coaching die op een diepere laag gefundeerd is dan de meeste andere coachvormen en therapieën. 

Het EEC (Emotie Expertise Centrum) is opgezet door Vera Helleman en heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties. Het EEC streeft ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren. Emoties zijn van alle tijden, alle culturen, leeftijden en religies. Iedereen heeft ze. Toch worden ze lang niet altijd opgemerkt, laat staan erkend noch naar geluisterd. Dat is zonde als je bedenkt dat emoties een belangrijk gereedschap zijn dat wij tot onze beschikking hebben om  onszelf voort te bewegen in het leven in afstemming met onze existentiële zelf. Het EEC weet dat emoties verrijkend zijn als je eenmaal begrijpt waar ze voor zijn. Daarom hebben ze als missie informatie te verstrekken daar waar er met mensen en emoties gewerkt wordt. Zie meer op https://www.emotieexpertisecentrum.nl

EmotieCoaching is een methodiek die Vera Helleman heeft ontwikkeld.