Over Fleur van der Minne

Ik ervaar,

de buitenwereld als een spiegel van onze binnenwereld. En ik geloof dat als we inzien hoe deze realiteit werkt, we vanuit een ander perspectief een nieuw mondiaal welzijn kunnen creëren. In plaats van vormgeven vanuit een afgescheidenheid: gister vs. morgen, mens vs. natuur, ik tegen de rest, kan er geleefd en gemanifesteerd worden vanuit een bewustzijn van eenheid, waarbij het ego in dienst staat van het geheel. 

Ik ben altijd een onderzoeker geweest van de binnen- en buitenwereld, en ik heb veel mogen ervaren en voelen: van bliss tot dood willen zijn en van diepe eenzaamheid tot eenheidservaringen. Ik ben zestien keer verhuisd als expat kind, en heb iedereen en alles mogen ontmoeten. Maar naast dat ik mijn grote dromen heb kunnen verwezenlijken ben ik ook keihard gevallen en in een kliniek beland met PTSS en een acute burn-out.

Al mijn werk- en studiekeuzes hebben in het teken gestaan van het onderzoeken van wie wij zijn als mens, hoe deze realiteit werkt en wat onze relatie met de natuur is. Als kind had ik al een nauwkeurig afgestemde antenne voor het onderliggende gevoelsleven van mensen, en volgde ik mijn innerlijk kompas vol nieuwsgierigheid. Op mijn 13e ontmoette ik Jane Goodall en leerde ik natuurfilms maken van mijn held Baron Hugo van Lawick. Op mijn 19e was ik gorilla’s aan het herintroduceren in West-Afrika, en later kwam mijn droom uit door in New York samen te werken met de Explorers Club. Ik heb films gemaakt over sociale kwesties, en me voor verschillende projecten en stichtingen ingezet die vanuit hun hart een bijdrage leveren aan het welzijn van mens en natuur. 

Gedurende mijn carrière en persoonlijke processen ben ik me ervan bewust geworden dat de buitenwereld een projectie is van mijn overtuigingssysteem. Ik besefte dat wij als collectief de wereld alleen kunnen veranderen als we inzicht krijgen op hoe dit werkt. Daarom ligt mijn focus nu vooral op het stimuleren van persoonlijke bewustwording, omdat het hiermee simpelweg begint. Wie ben jij werkelijk en hoe werkt het lichaam-, de geest-, en het emotionele navigatiesysteem? Als we dit gaan inzien en gaan leven vanuit de afstemming met ons Zelf, alleen dan kunnen we keuzes gaan maken die dienstbaar zijn aan het collectief. Dan kan er een mondiale verandering plaatsvinden van een orde die we ons nu nog niet kunnen voorstellen.

Ik ben onderdeel van het Emotie Expertise Centrum van Vera Helleman. Ik heb ook een andere website, die is in het Engels. Op www.fleurvanderminne.com deel ik alles wat onder mijn missie “The Art of Wellbeing“ valt. Als je het leuk vindt kun je daar meer leren over wat ik doe.

Als je mij inhuurt als coach,

zal ik je ontmoeten waar je bent en is niets mij vreemd. Ik zal je zeker niet vertellen wat je moet doen en zorg ik er al helemaal niet voor, dat je op welke manier dan ook afhankelijk van mij wordt. Want alles wat je nodig hebt hoef je niet van mij te horen. Je gaat het van jezélf horen, je wordt zelfredzaam op je eigen pad van geluk en daar help ik je graag bij.